Tropikalnie

Opublikowano przez on Sie 31, 2015 | 0 komentarzy

Tegoroczne lato praży, przypieka i dogrzewa nas solidnie, jakby chciało odwrócić naszą uwagę od skradającej się jesieni. I choć w Pracowni zdania na temat tej tropikalnej aury są podzielone, cieszymy się, że pozwoliła nam opalić buźki podczas realizacji i dopisywała podczas krótkich urlopów, na które na zmianę sobie pozwalałyśmy 😉 Ta, która pełniła wartę w Pracowni, zmagała się z upałem z pomocą hektolitrów wody mineralnej i poniższej sałatki. Postanowiłyśmy podzielić się przepisem, gdyż sezon arbuzowy ma się już ku końcowi, a nic nie działało na nas tak orzeźwiająco jak soczysty, odrobinę schłodzony arbuz 😉

Składniki na 3 porcje:

  • ćwiartka arbuza
  • 3 garści rukoli
  • pół małej czerwonej cebulki
  • 180 g sera feta
  • 8-10 czarnych oliwek
  • 3 garści nerkowców uprażonych na patelni
  • 3 łyżeczki sezamu
  • kilka kropel oliwy z oliwek

Arbuza, czerwoną cebulkę, fetę i oliwki kroimy, siekamy i układamy wraz z rukolą, posypując sezamem i nerkowcami 😉

Smacznego! 🙂

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress