Hall główny SPSK Nr 4

Przy projektowaniu hallu głównego SPSK nr 4 w Lublinie głównym celem było wydobycie walorów wnętrza i połączenie elementów zastanych, związanych z historią miejsca, z elementami współczesnymi. Inspiracja prostą formą kubika.

Jednym z założeń projektowych było przywrócenie do życia mozaik, które przez ostatnie pięćdziesiąt lat, witały już od wejścia wszystkich użytkowników szpitala. Odzwierciedleniem estetyki i form minionych lat jest także powrót do granitowych kolorów słupów i okrągłej formy oświetlenia. Podstawą aranżacji zieleni są dwa ogrody wertykalne. Uzupełniają je rośliny w donicach. Wprowadzenie do wnętrza użyteczności publicznej żywych roślin oraz modułowych mebli z drewna o prostej formie, uczyniło je niezwykle przyjaznym i funkcjonalnym.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress