Projekt zagospodarowania terenu przed budynkiem głównym PIWet w Puławach

Zieleń zaprojektowana dla Państwowego Instytutu Weterynaryjnego w Puławach miała na celu podkreślić i uatrakcyjnić strefę wejściową i wjazd oraz teren położony w najbliższym sąsiedztwie budynku głównego. W strefie wejściowej zaprojektowano nasadzenia traw ozdobnych oraz bukszpanów, które stanowią szkielet kompozycji. Jako akcent wiosenny wprowadzono tulipany, a jako letni –  hortensje w dwóch odmianach Annabelle oraz Limelight. Aleję wjazdową również podkreślono hortensjami. Na terenie na prawo od wejścia, pod drzewami, zaprojektowano rabatę leśną, w której jako główne tworzywo zostały użyte rośliny runa leśnego oraz  cieniolubne byliny. Nasadzenia wykonano na tle kory sosnowej.

Dodaj komentarz

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress